Hvis du skulle sidde og undre dig over, hvorfor vi overhovedet holder gudstjenester, så lad os lige starte der: vi mødes til gudstjeneste, fordi Bibelen opfordrer os til at mødes regelmæssigt, for det er ikke en privatsag at være kristen. Gud har skabt os til fællesskab, og vi kommer til gudstjenester for at være sammen med hinanden, men vigtigst af alt – for at være sammen med Gud, som lover, at Han dukker op, når vi samles om Ham.

Hvad sker der så under sådan en gudstjeneste i København Vineyard? Vi starter med at bruge god tid på at synge sange til og om Gud, fordi vi vil ære Ham, og fordi lovsang – som vi kalder musikken – er et frirum, hvor vi rent faktisk kan få et møde med Gud (lyt til en Spotify playliste over de sange vi synger). Herefter har vi en kaffepause på 10 minutters tid, hvor vi snakker lidt sammen og hilser på nye mennesker, så alle føler sig velkomne. Efter pausen hører vi en prædiken, som varer omkring 25 minutter, og vi slutter af med lidt mere lovsang, hvor der er mulighed for at blive bedt for, hvis man har lyst. Gudstjenesterne varer små to timer, hvorefter hyggen fortsætter for dem, der er friske på det. Efter formiddagsgudstjenesten kan du spise med i Kældercaféen, og efter aftengudstjenesten fortsætter vi fællesskabet i kirkens café.

Og hvad kan du ellers forvente? Du kan forvente at møde mange forskellige mennesker, som udtrykker sig på forskellige måder, når de synger og beder til Gud. Nogle løfter hænderne, nogle sidder ned, nogle står stille, mens andre måske sidder på knæ eller danser lidt. Det handler bare om, at vi er forskellige mennesker med forskellige udtryksformer, og det er meget vigtigt for os, at der er frihed til at sidde stille eller bevæge sig, som man har lyst til.

Vores inderlige ønske er, at du bliver inkluderet, inspireret og involveret, når du besøger en af vores gudstjenester.